RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Брчко: Завршена Међународна ликовна колонија „Наива на Сави“

dav

Додјелом захвалница сликарима, данас је завршена, пета по реду, Међународна ликовна колонија „Наива на Сави“ која је у Брчком организована у оквиру манифестације “Брчанско љето –Савски цвијет 2019“.

По мишљењу Младена Филиповића, организатора колоније и предсједника Удружења љубитеља умјетности у Брчком, “Наива на Сави”, која је трајала пет дана, у потпуности је успјела да оствари свој циљ.

“Ово је пројекат oсмишљен прије пет година и објеручке га је прихватила Влада Брчко дистрикта. Ријеч је, у ствари, о јединственом пројекту на подручју бивше Југославије у оквиру којег окупљамо све врхунске сликаре који се баве само наивним сликарством. Успјели смо да спојимо двије школе наивног сликарства –  чувену Хлебинску школу из Хрватске и Школу наивног сликарства из Ковачице у Србије“, рекао је Филиповић.

На колонији је учествовало седам сликара који нису крили позитивне утиске са овогодишње Ликове колоније у Брчком.

Златко Коларек, предсједник Удруге “Хлебински сликари и кипари наиве“ каже да у Брчко долази већ пет година, колико траје и сама колонија, те да је презадовољан дочеком и боравком на колонији у Брчком.

Јан Глозик, сликар из Ковачице истиче да је колонија била врло радна и дисциплинована, са веома добром организацијом.

Овогодишњи добитник Златне плакете на Ликовној колонији “Наива на Сави 2019” је Ђорђе Георгијев из Сурдулице који је презадовољан квалитетом и сврхом цијеле колоније, те пријемом домаћина.

“Ово је једна специјализована колонија и не памтим да то још неко, изузев Младена Филиповића, организује. Захваљујући њему, који марљиво ради на томе, постигли смо да ова колонија израсте у нешто мало веће. То је позитивно за Босну и цијелу регију и примјер је како зближавати умјетнике и народе”, рекао је Георгијев.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Na stadionu “Blatuša” večeras koncert “Amadeus benda”

Radio Brčko

Brčko: Likovna kolonija “Savski cvijet” počinje večeras

Admir Kadrić

Uspješno privedena kraju kulturno – sportska manifestacija “Brčansko ljeto – Savski cvijet 2019”

Suvad Alagić