RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Aladin Biser pravosnažno osuđen na 17 godina zatvora

U krivičnom postupku koji se vodi protiv Aladina Bisera zbog krivičnog djela ubistvo, Vijeće Apelacionog suda Brčko distrikta BiH odbilo je žalbu Tužilaštva Brčko distrikta BiH kao neosnovanu, a djelimično je uvažilo žalbu branioca optuženog u dijelu koji se odnosi na odluku o kazni, te je istog pravosnažno osudilo na kaznu zatvora u trajanju od 17 godina, u ostalom dijelu prvostepena presuda je ostala neizmijenjena.

Podsjećamo da je optuženi Aladin Biser prvostepenom presudom Osnovnog suda Brčko distrikta BiH od 02.09.2022. godine nepravosnažno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 19 godina zatvora zbog krivičnog djela ubistvo, za koje je propisana kazna zatvora najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

Vrijeme koje je optuženi proveo u pritvoru računajući od 01.06.2021. godine, pa sve dok traje pritvor će se uračunati u izrečenu kaznu zatvora.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.