RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Besplatne obuke za nezaposlene osobe

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta je tokom 2018. godine organizovao više obuka i edukacija za lica koja se nalaze na aktivnoj evidenciji zavoda. Radi se o obukama iz engleskog i njemačkog jezika, informatike, te grafičkog i veb dizajna koje je uspješno završilo oko stotinu polaznika odnosno nezaposlenih lica.

“Najviše zainteresovanosti su privukle obuke iz stranih jezika naročito njemačkog”,  istakao je Admir Galijatović, šef Sektora za posredovanje pri zapošljavanju.

Ova praksa, koja se već nekoliko godina sprovodi u Zavodu za zapošljavanje, je već odavno u upotrebi u zapadnoeuropskim zemljama i pokazala je dobre rezultate jer omogućava da nezaposlena lica steknu nova znanja i vještine koja im mogu pomoći u pronalasku posla ili započinjanju vlastitog biznisa.

Ovakve i slične obuke bit će organizovane i tokom ove godine – potvrdio je Galijatović i dodao da će kao i do sada sve biti besplatne.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ZZZ Brčko distrikta objavio Javni poziv za zapošljavanje teže zapošljivih lica

Radio Brčko

Brčko: Besplatne obuke za mlade iz raznih oblasti

Mirsad Zahirović

Брчко: Почела обука за будуће предузетнике

Vladimir Matijević