RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Bez većih problema na terenu usljed najavljenih padavina

Kolegij Vlade Brčko distrikta BiH jutros je razmatrao trenutno stanje na terenu na području Brčko distrikta BiH kada je riječ o najavljenim obilnim kišnim padavinama.

Prema informacijama Odjeljenja za javnu sigurnost konstatovano je da nema većih problema s vodotocima. Rijeke Tinja, Brka i Zovičica su u koritima. Nivo vodostaja rijeke Save je 267 cm, a redovne mjere se uvode na 650 cm. Primijećeno je da su kanali uz putne komunikacije puni vode što bi moglo predstavljati problem ukoliko bi pale veće količine kiše.

Odjeljenje za javnu sigurnost je u stanju pripravnosti i vršit će monitoring stanja na terenu te reagovati adekvatno u skladu sa situacijom, s ciljem ublažavanja i otklanjanja eventualnih posljedica.

Za građane koji primijete eventualne probleme na raspolaganju su besplatni brojevi telefona 121 i 123. Do sada je zaprimljen jedan poziv iz Mjesne zajednice Grbavica i ekipa je na terenu.

Iz Odjeljenja za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu istaknuto je da nema potrebe za aktiviranjem Plana odbrane od poplava.

Vlada Brčko distrikta BiH zadužila je Inspekciju da obiđe lokaciju na Pljoštarama, gdje je došlo do prekida komunikacije usljed radova na zaobilaznici i o tome informišu Vladu.

Vlada će stanje na terenu pratiti konstantno, a već sutra ujutro će se sastati s najnovijim informacijama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Stotine ljudi evakuirano nakon probijanja nasipa u Nizozemskoj

Radio Brčko

Скоро цијела Венеција под водом

Дејана Крстић

Pakistanski reporter izvještavao o poplavama u vodi do grla

Radio Brčko