RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Sava u porastu

Zbog naglog porasta vodostaja rijeka podmajevičkog kraja uslijed obilnih kišnih padavina, ekipe Odjela za javnu sigurnost brčanske Vlade od jučer su na terenu.

Mirsad Hasanbašić koordinator za krizne situacije ovog odjela kazao je da su intervenisali u Zoviku, Islamovcu i Rašljanima gdje je voda prodrla u podrum u nekoliko objekata. Naglasio je da je najveći problem bio sa nanosima sa sporednih na glavni put, i da je od jutros u toku rašćišćavanje tih putnih komunikacija.

A također su zbog porasta rijeke Brke izlazili na teren u mjesne zajednice Brka i Palanka ali nisu imali potrebe za intervencijom.

Nivo rijeke Save je jutros, kako je dodao, u Šamcu 355 cm, što je od juče gotovo jedan metar porasta vodostaja.

Ekipe odjela prate stanje na terenu jer se u narednim danima, s obzirom na situaciju u zemlji i regionu, očekuje dalji porast rijeke Save.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Коло српских сестара испоручило први контигент хране

Admir Kadrić

Vodostaji u padu, nastavljena potraga za dječakom

Radio Brčko

U Sydneyu naređena evakucija zbog snažnih kiša i poplava

Radio Brčko