Brčko

Brčko: Centar za vakcinaciju izmješten iz Omladinskog centra u ambulantu u “Kasarni”

Nakon duže od godinu dana rada, Centar za vakcinaciju protiv virusa korona koji je donedavno bio smješten u Omladinskom centru u Brčkom, odlukom Kriznog štaba za zdravstvo je izmješten iz ovog prostora te će se dalji proces imunizacije i prijema vakcina vršiti u porodičnoj ambulanti u prostoru bivše kasarne.

S obzirom da se u posljednjih nekoliko mjeseci značajno smanjila zainteresovanost građana za imunizaciju protiv virusa Covid 19, gdje se dnevno prvom, drugom ili trećom dozom vakciniše u prosjeku do desetak građana, donesena je odluka da se prostor u Omladinskom centru u Brčkom koji je do sada korišten za te namjene oslobodi i vrati na korištenje udruženjima i građanima za obavljanje drugih aktivnosti.

„Zbog smanjene zainteresovanosti građana za vakcinaciju, Krizni štab je donio odluku da se punkt za vakcinaciju izmjesti u ambulantu koja se nalazi u neposrednoj blizini dosadašnjeg centra za vakcinaciju”, istakao je Sead Šadić šef Odjela za zdravstvo u Vladi Brčko distrika.

Šadić je takođe najavio da će od 15.06.2022. godine ekipe za imunizaciju početi obilaziti i druge porodične ambulante na području Brčko distrikta gdje će se vršiti vakcinacija protiv kovida o čemu će građani na tim područjima biti blagovremeno obavješteni.

Uprkos manjoj zainteresiranosti građana da se vakcinišu protiv virusa korona, Šadić ističe da zbog dobrog planiranja i racionalne upotrebe vakcina od strane svih onih koji su bili uključeni u proces imunizacije na području Brčko distrikta u proteklih godinu dana, za sada nema bojazni da će veći broj doza vakcina biti uništen zbog isteka roka trajanja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!