Brčko

Pvi dani masovne imunizacije u Brčkom protiču bez poteškoća

Proces masovne imunizacije građana protiv koronavirusa na području Brčkodistrikta počeo je prije dva dana i u ovom trenutku dnevno može biti vakcinisano oko 400 Brčaka.

„Stvorili smo sve tehničke preduslove i produženjem rada Centra za vakcinaciju, tako da tokom dana može biti vakcinisano blizu 400 naših sugrađana. Masovna vakcinacija podrazumjeva planski dolazak građana ispred Omladinskog centra, o čemu će svi oni koji su se prijavili za imunizaciju biti obavješteni telefonom“, rekao je šef  Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge brčanske Vlade Sead Šadić.

Na ovakav metod masovne imunizacije u brčanskoj Vladi odlučili su se zbog izuzetno visokih temperatura „Metod koji sada primjenjujemo čini nam se najsvrsishodni jer time izbjegavamo stvaranje gužvi ispred Centra za imunizaciju, jer bi se u protivnom  moglo destiti da u prvim jutarnjim satima budu redovi i od nekoliko stotina građana, čija vakcinacija bi trajala više sati, a kroz porast temperatura bilo bi i fizički ugroženo zdravlje onih koji stoje čekajući vakcinaciju,“ naglasio je Šadić.

Inače, u Brčkom do sada je vakcinisano oko 13.000 građana, od čega blizu 8.000 prvom i preko 5.500 i drugom dozom vakcine.

„Sastanak Kriznog štaba u zdravstvu biće održan i danas, no do ovog momenta nismo mišljenja da treba vakcinaciju obavljati i u zdravstvenim centrima širom Distrikta, ali ukoliko se ukaže potreba, spremni smo vrlo brzo preći i na ovaj sistem masovne imunizacije“ zaključio je Šadić.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button