RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Čović pohvalio djelovanje HDZ-a Distrikta, uz apsolutnu podršku i u narednom periodu

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović boraveći sinoć u stranačkoj posjeti Brčkom, tokom radne večere, sa ovdašnjim čelništvom stranke, HDZ-ovim predstavnicima u vlasti Distrikta, te predsjednicima stranačkih ogranaka za Brčko, razgovarao je o aktuelnom trenutku na ovom prostoru i BiH, te aktivnostima u narednom periodu.

„Odajem veliko prizanje ovdašnjem HDZ-u na čelu sa doktorom Domićem na kvalitetnom vođenju stranke i brizi za sve Hrvate ne samo iz Distrikta, već i sa područja kompletne Bosanske posavine. Stoga nije slučajno da HDZ, u Vijeću ministara BiH, predstavlja upravo ministrica iz Brčkog“, naglasio je Čović.

Sinoćnja posjeta iskorištena je i za analizu projekata značajnih za sve stanovnike Brčkog sa akcentom na sanaciju postojećeg i izgradnju novog mosta Brčko-Gunja.

„Sutra ću se u Zagrebu sastati i sa premijerom Republike Hrvatske i taj susret ću iskoristiti za priču i podršku o obnovi postojećeg, ali i izgradnji novog mosta koji će Brčko povezivati sa Hrvatskom, odnosno EU“, akcentirao je Čović.

Predsjednik brčanskog HDZ-a dr Anto Domić je izrazio zadovoljstvo posjetom stranačkog lidera jer time se odaje priznanje cijelom HDZ-u Distrikta koja je jedina parlamentarna stranka iz reda hrvatskog naroda u brčanskoj Skupštini, te da je i stoga na ovdašnjem rukovodstvu velika obaveza da brine ne samo o poziciji Hrvata u Brčkom, već i diljem Bosanske posavine.

„U saradnji sa koalicionim partnerima, zajednički tražimo najbolja rješenja za sve stanovnike Distrikta, pa samim tim i za hrvatski narod i raduje nas ako to, kao naš kvalitet, prepoznaje i stranačko čelništvo sa nivoa BiH“, kazao je Domić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Čović: Euroatlanske integracije nemaju alternativu

Radio Brčko

Predsjedništvo HDZ-a BiH jednoglasno podržalo Čovića za predsjednika stranke

Radio Brčko

Čović: Pravnim sredstvima spriječiti daljnju zlouporabu izbornog procesa u Mostaru

Radio Brčko