RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Danas i sutra “Dani voća 2022” na Trgu mladih

Danas je svečano otvorena gospodarsko turistička manifestacija „Dani voća 2022“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, čiji je organizator brčanski Voćni klub.

U središtu grada na Trgu mladih postavljeni su štandovi sa raznim vrstama proizvoda od voća, ali i drugih asortimana.

„Šesta po redu gospodarsko turistička manifestacija i ove godine je organizirana u našem gradu. Na ovoj manifestaciji sudjeluje oko 60 prozvođača iz Brčkog, ali i okolnih općina, koji su se predstavili sa raznim vrstama voća, kao i prerađenim proizvodima od voća poput suhog voća, sokova i raznih marmelada“, kazao je Savo Lukić koordinator brčanskog Voćnog kluba.

Izlagači koji ovom povodom dolaze već nekoliko godina za redom u Distrikt, iskazali su kako su zadovoljni ovom manifestacijom i nadaju se ponovnom dolasku, a predstavili su se sa proizvodima kako što su suho voće, sadnice starih sorta voća, prerađevinama od voća kao što su sokovi i marmelade.

Gospodarsko turistička manifestacija „Dani voća 2022“ trajat će i sutra u vremenskom razdoblju od 10 do 16 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Сутра традиционални Фестивал суџуке

Миљана Ђурђевић

Brčko: Završena privredno- turistička manifestacija „Dani Voća“

Radio Brčko

Brčko: Otvorena dvodnevna manifestacija “Dani voća”

Mirsad Arnautović