Brčko

Brčko: Danas počela akcija “Očistimo Majevicu”

Zahvaljujući odzivu JP “Komunalno Brčko” članovi Trkačko – rekreativnog kluba “Majevica Brčko” i Planinarskog društva “Granaš” danas su započeli aktivnost uklanjanja divlje deponije na lokaciji od sela Peškiri prema Begovoj Vodi.
Količina smeća na ovoj divljoj deponiji je, kako je navode organizatori akcije, ogromna, što govori da će se odvoziti kamionom u nekoliko tura. Ljudi su se usuglasili oko zajedničko cilja da će ovo biti najljepša planina kako i zaslužuje.
Podsjećamo, masovna akcija čišćenja Majevice je u iduće nedjelje, 7.3. 2021. godine u 11:00 sati od Planinarskog doma Sveti Bernard u Gornjem Zoviku.
Svi koji vole planine su dobrodošli!

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button