RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

PD “Granas” iz Zovika na sajmu u Austriji

U austrijskom gradiću Schladmingu, u subotu 19.10.2019. godine održana je glavna Skupština i sajam Planinarskog saveza Austrije.

Na poziv domaćina Toni Streichera, predsjednika Alpenverein Schladming, na sajmu su prisustvovali i predstavnici PD „Granaš“ iz Brčko distrikta. U gradskoj hali na štandovima su bili prezentirani promidžbeni materijali planinarskih društava iz Austrije, Italije i BiH gdje je PD „Granaš“ reklamirao prehrambene proizvode našega kraja načinjene na tradicionalan način.

Pored prehrambenih proizvoda, prezentirani su i kapaciteti smještaja planinarskog doma Sveti Bernard, mogućnosti organizacije i realizacije planinarskih izleta i ekspedicija kako u našemu kraju, tako i diljem BiH. Na taj način štand PD „Granaš“ uz izvrsne domaće proizvode bio je jedan od posjećenijih na sajmu a vrhunsku reklamu vršili su dragi prijatelji iz Alpenverein Schladming uz čitavu obitelj Ante Salatović, rodom iz Štrepaca koja je čvrsta karika u povezivanju dva prijateljska društva.

Na svečanoj večeri nakon sajma predstavnicima planinarskih društava Austrije obratio se domaćin Toni Streicher koji je još jedanput, na poseban način predstavio nazočne članove i uspjehe planinarskog društva „Granaš“ te ponudio mogući način suradnje sa planinarskim savezom Austrije.

Predsjednik planinarskog saveza Austrije, Andreas Ermacora obraćanjem je pohvalio suradnju koju su ostvarila dva prijateljska društva, Alpenverein Schladming i PD „Granaš“ Brčko distrikt, a u izdvojenom razgovoru predložio i načine ostvarivanja konkretnije suradnje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Odlukom bečkih vlasti otvaraju se bordeli, a gastronomija i hoteljerstvo će još pričekati

Radio Brčko

Građevinari u Austriji i Njemačkoj suočeni sa nedostatkom i poskupljenjem građevinskog materijala

Radio Brčko

Austrijanci neće da poštuju mjere tokom Božića

Radio Brčko