RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Deseta osnovna škola u Bijeloj napravila prostor za zabavu i odmor učenika

Zbog činjenice da 80 posto učenika Desete osnovne škole u Bijeloj putuje, uposlenici ove škole zajedno s roditeljima došli su na ideju i kroz projekt koji je rađen sa nevladinim organizacijama napravili prostoriju u kojoj  učenici mogu boraviti dok čekaju prijevoz.

„Prostorija je opremljenja s raznim društvenim igrama i s televizorom koji je spojen na internet i na kojem mogu igati video igrice koje su njima i najzanimljivije. Također, nabavili smo i stolni tenis koji je učenicima izrazito drag“, kazao je ravnatelj ove škole Petar Mendeš.

Sredstva uložena u ovu prostoriju su uglavnom donacija od mještana Bijele koji su u inostranstvu i jedan dio sredstava je dobiven kroz projekt sa sa nevladinim organizacijama u Brčko distriktu i sa organizacijom Stay by step i PH Internacional.

„Ovaj prostor učenici, pored zabave i opuštanja, koriste i za pisanje domaćih zadataka, te smo primjetili da napredniji učenici pomažu onima učenicima kojima slabije idu određeni predmeti, na što smo izrazito ponosni“, dodao je Mendeš.

Ova obrazovna ustanova posjeduje i dvije pametne ploče koje su uveliko olakšale rad nastavnog osoblja, ali i pridonijele mnogo lakše savlađivanje nastavnog gradiva djeci ove škole.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Dvorište Desete osnovne škole u Bijeloj

Radio Brčko

Djeca Bijele u okviru manifestacije “Dani kruha” odala zahvalu plodovima zemlje

Radio Brčko

Brčko: Učenici Desete osnovne škole u Bijeloj odgledali lutkarsku predstavu „Oholica“

Gorana Antić