Brčko

Brčko distrikt: Do kraja godine rok za uplatu poreza na nekretnine

Od preko 38 hiljada poreskih obveznika u Brčko distriktu koji imaju obavezu plaćanja poreza na nekretnine, njih preko dvije hiljade još uvijek nije izvršilo uplatu ove zakonske obaveze. Iz Poreske uprave Brčko distrikta pozivaju sve koji to nisu uradili da izvrše uplatu do kraja ove godine.

“Poreska uprava Brčko distrikta je za 11 mjeseci ove godine naplatila preko milion i 635 000 KM poreza na nekretnine što je procentualno više od 93 % od planiranog iznosa. Inače ove godine će na ime poreza na nekretnine biti naplaćeno 300 hiljada KM više nego godinu dana ranije zbog uvećane vrijednosti nekretnina”, pojasnila je Tatjana Mihajlović, direktor Poreske uprave.

Mihajlović je potvrdila da uprkos drastičnom povećanju cijena nekretnina na tržištu u posljednjih godinu dana, Poreska uprava ne planira povećavati iznose utvrđenog poreza na nekretnine za narednu godinu.

“Očekujemo da će tokom ovog mjeseca i ostali građani koji to do sada nisu uradili a prije svega oni koji su na privremenom radu u inostranstvu i koji će tokom praznika doći kući skoristiti taj boravak ovdje i izvršiti uplatu ove zakonske obaveze“, istakli su u Poreskoj upravi u Brčkom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!