RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko distrikt: Počinje dvonedeljna anketa o potrošnji energije u domaćinstvima

Foto: Arhiva

Agencija za statistiku BiH će u periodu od 5. do 16.09.2022. godine na području Brčko distrikta provoditi pilot istraživanje „Anketa o potrošnji energije u domaćinstvima“ Bosne i Hercegovine. U sklopu ovog istraživanja bit će anketirano preko 600 domaćinstava iz Brčko distrikta.

“Podaci o potrošnji energije u domaćinstvima na području Brčko distrikta prikupljat će se isključivo putem telefonskog anketiranja”, istakla je Senija Fačić, rukovodilac brčanske podružnice Agencije za statistiku BiH.

Svrha ove statističke aktivnosti je da se testiraju upitnik i prateća metodološka uputstva s ciljem da se, što kvalitetnije, provede puno istraživanje na prostoru cijele Bosne i Hercegovine

“Podaci dobijeni tokom ovog anketiranja su izuzetno značajni jer će biti korišteni za provođenje određenih socio-ekonomskih analiza koje će u narednom peridu raditi institucije Bosne i Hercegovine te je izuzetno značajno da  odgovori anketiranih budu istiniti jer se ankete na ovu temu rade periodično odnosno jednom u četiri godine”, dodala je Fačić.

Anketa počinje u ponedjeljak 5. septembra a njom će biti obuhvaćeno oko 600 domaćinstava u Brčko distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Neto plate u Brčkom, u avgustu 2020., veće su nego u istom mjesecu 2019. godine

Suvad Alagić

Brčko distrikt: Počelo istraživanje o prihodima, siromaštvu i uslovima života građana

Mirsad Arnautović

Brčko: Rekreativci zadovoljni trim stazom, posebno šetači

Radio Brčko