RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Registrirano 78 povreda radnika na radu

Prema podacima Inspektorata Brčko distrikta BiH u prvoj polovini tekuće godine registrirano je 78 povreda radnika na radu, koji su uglavnom lakše prirode i to iz svih djelatnosti, a ne samo u građevinarstvu.

„Što se tiče nepovoljnih vremenskih uvjeta, kao što su ljeti visoke temperature u Zakonodavstvu Distrikta iz područja zaštite na radu nisu propisani minimalni zahtjevi u pogledu uvjeta radnika na radu na otvorenom, ali postoje podzakonski akti i pravilnici o zaštiti rada i sredstava osobne zaštite na radu koji to reguliraju“, rekla je glavna inspektorica Inspektorata Brčko distrikta BIH Azijada Ibrahimović

Prema riječima Ibrahimović, inspektori redovno vrše kontrole, te na terenu nisu naišli na veće nepravilnosti, dok poslodavci uglavnom vode računa o zaštiti svojih radnika na gradilištu.

Na području Distrikta u tijeku je izvođenje radova na nekoliko građevinskih objekata, te inspekcija redovno vrši kontrole tih gradilišta i u slučaju pronađenih nepravilnosti, odmah nalaže posebne mjere kako bi se te nepravilnosti otklonile.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Cvjećarama i pekarama dozvoljen rad za Dan Distrikta 8. ožujak

Gorana Antić

Brčko: Inspekcija pojačala kontrole u ugostiteljskim objektima

Sandra Živković

Inspektorat Brčko distrikta: Zbog povećanja cijena izvršeno 57 kontrola

Sandra Živković
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!