RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko distrikt: Preventivni pregledi i edukativne radionice za dijabetičare

Udruženje dijabetičara Brčko distrikta je organizovalo preventivne preglede za preko stotinu građana ove lokalne zajednice kako bi se pomoglo u otkrivanju novih slučajeva oboljelih od dijabetesa, ali i izvršilo i stručno savjetovanje za one koji već imaju ovo oboljenje.

„Zainteresovanost naših sugrađana za ove preventivne preglede je bila ogromna a oni su podrazumijevali pregled stopala, mjerenje visokog pritiska, šećera u krvi, minerala i vitamina te savjetovanje farmaceuta“, naglasio je Đorđe Vuković, predsjednik ovog udruženja.On je dodao da su ovakvi pregledi izuzetno bitni za one koji nisu ni znali da boluju od dijabetesa te kako da uz ovo oboljenje nastave i dalje da žive kvalitetan život.

Vuković je dodao da poučeni velikim odazivom naših sugrađana na ovaj preventivni pregled, ovu aktivnost planiraju u narednom periodu održavati jedanput mjesečno te da će ona možda biti organizovana i po mjesnim zajednicama, a ne samo u prostorijama udruženja.Sutra će u prostorijama Udruženja dijabetičara u Brčko biti organizovana i radionica za djecu i mlade na temu „Bezglutenska ishrana i dijabetes“. Radionica će imati edukativni karakter, ali i jedan zabavni kviz uz  prigodne poklone.

Foto: FB Udruženje Dijabetičara Brčko

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!