Brčko

Brčko distrikt: Započeli redovni godišnji remonti trafostanica

Zaposlenici Radne jedinice Elektrodistribucija, Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“ protekle sedmice su započeli sa redovnim godišnjim remontom osam čvornih trafostanica na području Brčko distrikta prenosnog odnosa 35/10 kV (kilovolti).

Remonti se provode svake godine sa ciljem podizanja pogonske spremnosti čvornih trafostanica na viši nivo, ali i radi kontinuiranog, planskog i sistemskog održavanja ovih najznačajnijih i najvećih elektroenergetskih objekata u sistemu brčanske Elektrodistribucije.

Već su urađeni remonti dvije trafostanice i to Arizona i Brčko 3, dok će u prvoj polovini augusta mjeseca biti zaršen remont trafostanica Brezovo polje i Krepšić. Tokom izvođenja ovih radova potrošači na pomenutim trafo-područjima ostanu po nekoliko sati bez napajanja električnom energijom.

“Na lokacijama gdje je to moguće, radi se rekonfiguracija mreže i napajanje kupaca sa drugih elektroenergetskih objekata, da bi što manji broj kupaca za vrijeme remonta bio bez električne energije”, istakao je Armin Drapić, šef brčanske Elektrodistribucije.

Na kraju, iz Elektrodistribucije su apelovali na građane Brčko distrikta da opreznije rukuju sa vatrom na otvorenom jer je u posljednje vrijeme zabilježeno nekoliko požara koji su oštetili dalekovodne stubove.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!