RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Do kraja godine nova Strategija za razvoj turizma

Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu Vlade Brčko distrikta je pripremilo sektorske strategije od kojih je jedna i Strategija turizma koja razvoj ove privredne grane u budućnosti, prilagođava preporukama Svjetske  zdravstvene organizacije i smirivanju pandemije koronavirusa.

„Oporavak ove oblasti u svijetu, ali i kod nas, će zavisiti od ublažavanja epidemioloških mjera, no do tada Vlada čini sve da sačuva što više radnih mjesta zaposlenih u turizmu, ugostiteljstvu i srodim djelatnostima“, istakao je  Aleksandar Đurić, šef Službe za turizam.

Pandemija koronavirusa je od svog početka oblast turizma pogodila u gotovo najvećoj mjeri. Putovanja su  onemogućena ili ograničena, okupljanja većih grupa ljudi zabranjena, a sve je to prouzrokovalo velike gubitke  zaposlenima u ovoj grani privrede.

Đurić je dodao da se nije odustalo od organizovanja pojedinih sadržaja u okviru već tradicionalne manifestacije Brčansko ljeto te ukoliko se situacija sa pandemijom ne bude komplikovala neki od sadržaja bi mogli biti održani  tokom augusta mjeseca.

Služba za turizam Vlade Brčko distrikta intezivno sarađuje sa Odjelom za europske integracije te aktivno prati i  učestvuje u svim projektima EU i drugih međunarodnih organizacija koje pomažu dalji razvoj turizma na  loklanom nivou u skladu sa novonastalim uslovima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Milijarderima se bogatstvo umnožilo tokom pandemije, a siromašni postali još siromašniji

Radio Brčko

Predstavljena turističko privredna monografija Brčko distrikta BiH

Mirsad Arnautović

Пандемија коронавируса: Хрватска попушта мјере од 15. фебруара

Radio Brčko