Brčko

Брчко: Пандемија вируса корона значајно утицала на ментално здравље људи

Пандемија вируса корона, која траје већ скоро годину дана, оставила је значајне посљедице на ментално и физичко здравље грађана Брчко дистрикта.

Предсједница Друштва психолога Брчко дистрикта Наташа Јовановић, рекла је да je од почетка пандемије, у марту прошле године, отворена телефонска линија, а доступне су и странице на друштвеним мрежама за све оне којима је помоћ потребна.

Наташа Јовановић

“Од почетка ове ситуације имамо значајан број позива, велики број њих се јавља због себе, али и због својих ближњих. То су све показатељи да је грађанима потребна помоћ у смислу савјетовања и психотерапије”, рекла је Јовановић.

Друштво психолога Брчко дистрикта на почетку пандемије објавило је смјернице које грађанима могу помоћи да преброде ову ситуацију и да им укажу на који начин да се понашају како би сачували своје ментално здравље.

“Смјернице управо савјетују људе да се што мање фокусирају на константно праћење информација. Важно је да медији извјесте каква је ситуација, али није добро да ми као појединци сваки сат времена пратимо шта се дешава”, истакла је Наташа Јовановић.

Из Друштва психолога су нагласили да сви грађани који имају психолошких проблема могу да им се обрате на број телефона 061/133-949.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button