RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Do ovog momenta Skupštinskoj komisiji pristiglo više od stotinu amandmana na rebalans budžeta

Komisija za budžet brčanske Skupštine, nakon nedavno provedene javne rasprave o prvom ovogodišnjem rebalansu budžeta Distrikta, sumira je sve do sada pristigle amandmane.

„U ovom trenutku imamo više od 100 najkonkretnijih prijedloga koji su proizašli iz same javne rasprave, ili zasebno pristigli u pisanoj formi. Većinu prijedloga uputili su predstavnici nevladinog sektora i mjesnih zajednica, a devedeset procenata prijedloga odnosi se na infrastrukturne projekte neophodne u svakoj mjesnoj zajednici, te pomoći u radu kroz rješavanja statusnih pitanja odnosno načina prioritetnih finansiranja nekih udruženja, primjerice onih pacijentskih“, rekao je član resorne skupštinske Komisije, zastupnik SDA u Skupštini Senad Osmanović.

Osmanović je jako pozitivnim ocjenio uvođenje nove prakse da se i rebalans usvaja po proceduri po kojoj se usvajao i budžet.

„Pokazalo se veoma dobrim da smo upriličili javnu raspravu o rebalansu koja je bila vrlo posjećena i iz koje je proizašlo niz kvalitetnihh prijedloga, odnosno amandmana koje će komisija vrlo ozbiljno razmotriti i dobar dio njih, vjerujem, predložiti zastupnicima da ih prihvate“, naglasio je Osmanović.

Inače, usvajanje rebalansa u visini od oko 28 miliona maraka, trebalo bi uslijediti krajem ovog ili početkom narednog mjeseca, do kada se mogu dostavljati i svi prijedlozi, odnosno amandmani.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Počela online nastava u brčanskim školama

Sandra Živković

Čestitka šefa Odjeljenja za obrazovanje Domagoju Mendešu

Radio Brčko

Brčko: Senad Osmanović nepravosnažnom presudom oslobođen od optužbe

Radio Brčko