RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Dva gospodarska subjekta nisu poštivala mjere o radu u vrijeme praznika

Inspektori brčanskog Inspektorata izvršili su kontrole rada u vrijeme novogodišnjih praznika u Brčko distriktu i utvrdili da dva gospodarska subjekta nisu poštivala mjere koje su usvojene Naputkom o radu u vrijeme praznika u Brčko distriktu.

„Dva gospodarska subjekta, odnosno dvije pravne osobe su zatečene da rade u vrijeme praznika, te će se prema istim izvršiti represivne mjere, odnosno sankcije. Inspektori će izdati prekršajne naloge za poslovne jedinice i za odgovorne osobe, a predviđene kazne se kreću za pravne osobe od 5.000 KM do 10.000 KM, za odgovornu osobu od 1.000 KM do 2.000 KM i za samostalne poduzetnike, a to su fizičke osobe koje obavljaju djelatnost radi sticanja dobiti i za njih su kazne od 1.000 KM do 4.000 KM“, kazala je glavna inspektorica Inspektorata Brčko distrikta Azijada Ibrahimović.

Iz Inspektorata Brčko distrikta su zadovoljni poštivanjem Naputka o radu u vrijeme praznika, jer je većina gospodarskih subjekata poštivala ovaj Naputak i nisu radili.

Naputkom o radu u vrijeme praznika u Brčko distriktu pored novogodišnjih praznika koji se obilježavaju 1. i 2. siječnja, obuhvaćeni su i 8. ožujak Dan Distrikta i 1. i 2. svibanj Međunarodni praznik rada.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Inspektorat nastavlja s kontroliranjem poštivanja epidemioloških mjera

Sandra Živković

Brčko: Registrirano 78 povreda radnika na radu

Gorana Antić

Brčko: Inspektori aktivno kontrolišu poštivanje epidemioloških mjera

Sanita Jerković Ibrahimović
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!