RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Ekonomski osnažiti žene žrtve nasilja

Čelnici Odjeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu, te privredni razvoj brčanske Vlade, danas su sa predstavnicima organizacije „UN Vumen“, razgovarali o projektu podrške civilnim žrtvama rata kroz mogućnosti ekonomskog osnaživanja odnosno zapošljavanja.

Opšta podrška ovom projektu postoji, te je dogovoreno da konkretizacija poteza uslijedi na novim razgovorima koji su planirani idućeg mjeseca, a do tada će se, pored ostalog, ispitati kakvi su izgledi da se po ugledu na Federaciju, provede projekat zapošljavanja ciljne grupe u takozvanim „socijalnim radionicama“ gdje bi iz budžeta bili finansirani izdaci za zdravstaveno i penziono osiguranje onih koji u radionicama, bilo da su individualne ili u okviru već postojećih preduzeća, budu zaposleni.

„Spremni smo u svakom smislu podržati ove aktivnosti, te posebno ženama koje su pretrpjele seksualno nasillje u ratu ili njihovoj djeci pružiti pomoć prilikom zapošljavanja. No, koji će modaliteti biti ostaje da se dogovorimo, možda već i na narednom sastanku”, kazao je šef Odjeljenja za zdravstvo brčanske Vlade, Sabrija Čandić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.