RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Dobre vijesti

Brčko: Započela akcija “Škorpion” usmjerena na suzbijanje neovlaštenog prometa oružjem

Nakon preduzimanja planskih istražnih mjera i radnji policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, u saradnji sa Graničnom policijom BiH i MUP-om Republike Srpske, započeli su jutros (20.12.2018. godine) realizaciju akcije kodnog naziva „ŠKORPION“, a koja se izvodi na području Brčkog i Bijeljine.

Akcija „ŠKORPION“ je usmjerena na prikupljanje dokaza, istraživanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminaliteta sa akcentom na neovlašten promet oružjem i vojnom opremom i krijumčarenje ljudi i roba.

U toku su pretresi na više lokacija u Brčko distriktu BiH i Bijeljini, i to lica, objekata i putničkih vozila s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljim krivičnim postupcima.

Aktivnosti se provode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom  Tužilaštva BiH.

Više informacija o navedenoj akciji biće saopšteno po završetku svih aktivnosti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Policija Brčko distrikta: Pregled značajnih bezbjedonosnih događaja tokom vikenda

Radio Brčko

Брчко: Полиција расвијетлила случај оштећења предизборних плаката

Radio Brčko

Proteklog vikenda u Brčko distriktu tri lica lišena slobode

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!