RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Europski dan borbe protiv trgovine ljudima obilježila i Policija Distrikta

Povodom Europskog dana borbe protiv trgovine ljudima Policija Brčko distrikta BiH danas je na Trgu mladih upriličila podjelu promotivnih letaka kojima žele ukazati na važnost podizanja svijesti građana.

Širom svijeta danas, 18. listopada obilježava se Europski dan borbe protiv trgovine ljudima, te su i brčanski policajci ovom prigodom ukazali na veoma raširenu društvenu pojavu trgovine ljudima i podigli razinu svijesti građana o prevenciji i borbi protiv ovog problema.

„Brčanska Policija je u prethodnoj godini vodila istragu u tri slučaju gdje se radi o iskorištavanju djece radi prosjačenja, a u kojima je obuhvaćeno šestero maloljetne djece. Za ovaj vid prekršaja izrečena je pravosnažna presuda, odnosno kazna zatvora u trajanju od pet godina i dva mjeseca. Dok su tijekom ove godine otvorene dvije istrage u kojima je petero djece smješteno u sigurnu kuću“, kazala je Dževida Hukičević, glasnogovornica Policije Brčko distrikta BIH.

Ovom prigodom iz brčanske Policije pozvali su građane da ukoliko imaju neke informacije vezane za trgovinu ljudima, iste prijave u stanicu Policije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Povećan broj krivičnih djela krađa za 57 posto

Mirsad Zahirović

Policija Brčko distrikta BiH nastavlja aktivnosti u predmetu kodnog naziva ”Grant”

Radio Brčko

Brčko: Policija stvara siguran ambijent za učenike u školskoj 2019/2020. godini

Radio Brčko