RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija i Inspektorat Brčko distrikta: Zabranjeno organizovanje defilea maturanata

Policija Brčko distrikta BiH i Inspektorat Kancelarije gradonačelnika Brčko distrikta BiH podsjećaju učesnike maturskih večeri kao i građane, da je Naredbom komandanta Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta Bosne i Hercegovine broj predmeta: 02-000033/21, broj akta: 01.1-1413EK-089/21 od 19.05.2021. godine, zabranjeno organizovanje defilea maturanata završnih razreda osnovnih i srednjih škola na području Brčko distrikta BiH.

Policija Brčko distrikta BiH i Inspektorat pozivaju sve građane na društveno odgovorno ponašanje i poštovanje pomenute Naredbe, kao i svih epidemioloških mjera, jer će u suprotnom Policija Brčko distrikta BiH i Inspektorat preduzimati zakonske mjere iz svoje nadležnosti, posebno na dokumentovanju eventualnog defilea kao i identifikovanju i procesuiranju organizatora i učesnika defilea, a sve na osnovu Zakona o javnom redu i miru.

Na kraju, posebno maturantima Brčko distrikta BiH želimo sretan završetak srednjoškolskog obrazovanja i  uspjeh u budućem školovanju i radu.                                                                                                       

 ŠEF                                                           ŠEF

INSPEKTORATA BRČKO DISTRIKTA BiH        POLICIJE BRČKO DISTRIKTA BiH

               Adnan Drapić                                                  mr. Goran Pisić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: ОЕБС представио смјернице за сарадњу полиције и новинара

Vladimir Matijević

U službenoj posjeti PBD BiH boravila ambasadorica Francuske u BiH

Radio Brčko

Guverner Texasa zabranjuje obaveznu vakcinaciju za zaposlenike

Radio Brčko