Brčko

Brčko: Formirana koalicija “BH Blok-SDP BiH i NS BiH”

Čelni ljudi Organizacije SDP-a BiH Brčko distrikta i Gradskog odbora Naše stranke BiH Brčko distrikta informisali su danas javnost da su ove dvije stranke postigle dogovor oko zajedničkog nastupa na predstojećim lokalnim  izborima u Brčko distriktu u okviru koalicije „BH Blok-SDP i NS“.

“Potpisivanjem sporazuma usaglašena je i zajednička lista kandidata ove koalicije, te dogovoreni programski ciljevi u kojima je izraženo jasno zalaganje za principe slobode, jednakosti i solidarnosti uz ekonomski održiv razvoj Brčko distrikta”, istakao je Esad Atić, predsjednik Organizacije SDP Brčko distrikta.

Koalicija „BH Blok-SDP i NS“ zasnovana je na programu i jedinstvu ideje da Distrikt u mnogim segmentima krene da bolje funkcioniše rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare .

“Nećemo voditi kampanju na spominjanju problema, nego ćemo u svom programu dati odgovore i ponuditi rješenja kako riješiti probleme građana”, naglasio je Ermin Džindić predsjednik Gradskog odbora Naše stranke u Brčko distriktu.

Iz novoformirane koalicije „BH Blok SDP-NS BiH“ poručuju da će nakon lokalnih izbora zahvaljujući podršci koju će dobiti od birača sasvim sigurno biti nezaobilazan faktor u vršenju vlasti u Brčko distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button