RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

SDP u Brčko distriktu najavljuje novi politički zamah

Nakon održane izvještajno izborne konferencije na kojoj je proteklog vikenda izabrano novo rukovodstvo Opštinskog i Nadzornog odbora, Esad Atić novoizabrani predsjednik  Socijaldemokratske partije, Organizacije za Brčko distrikt je najavio izbor novog  Predsjedništva organizacije, konsolidaciju i izbor novih organa u osnovnim organizacijama stranke u Brčko distriktu.

„Brčanski SDP će vrlo brzo započeti razgovore sa lijevo orijentisanim političkim subjektima i strankama centra u Brčko distriktu, kako bi eventualno dogovorili zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima što će sigurno obezbijediti širu podršku javnosti i izbor četiri do pet poslanika koji bi bili nezaobilazan faktor za formiranje nove vlasti u Distriktu” kazao je Esad Atić, novoizabrani predsjednik SDP-a u Distriktu.

On je dodao da SDP u Brčko distriktu ima stabilnu biračku bazu koja će uz novi politički zamah ove stranke vratiti Socijaldemokratsku partiju na ono mjesto koje joj i pripada, a to je da bude nosilac pozitivnih procesa u Brčko distriktu.

Politička opredjeljenja i prioriteti ove stranke u narednom periodu su zacrtani Programom SDP-a, prije svega kroz borbu protiv korupcije, socijalni program vraćanja  običnom čovjeku, zaustavljanje neracionalnog trošenja budžetskih sredstava i dodjele grantova te odstranjivanje političkog uticaja kod zapošljavanja ističu u ovoj stranci.

Nakon konsolidovanja  stranke na svim nivoima vrlo brzo će započeti konkretne  aktivnosti SDP-a u Brčko distriktu na relizaciji pomenutih programskih  cilljeva.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Izabrano novo rukovodstvo Foruma žena brčanskog SDP-a

Radio Brčko

Brčko: Formirana koalicija “BH Blok-SDP BiH i NS BiH”

Mirsad Arnautović

SDP Brčko: Aktuelna vlast najgora od uspostave Distrikta

Mirsad Arnautović