RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Formirano novo udruženje mladih “Buđenje” koje će djelovati na području Distrikta

Brčko je od sinoć dobilo još jedno nevladino udruženje. Riječ je o udruženju „Buđenje“, koje okuplja mlade ljude svih profila i profesija. Govoreći na svečanosti povodom zvaničnog započinjanja rada, predsjednik Nemanja Mitrović je pored ostalog istakao da je cilj mlade ljude kroz aktivizam uključiti u sve pozitivne procese u Distriktu.

“Radićemo u oblastima pružanja pomoći i podrške najugroženijima, potom zaštiti čovjekove okoline, zatim ukazivanju na sve probleme s kojima se susreću mladi, kao i podizanju svijesti o potrebi prevencije i očuvanja zdravlja prioritetno kod mladih“, istakao je ovom prilikom Mitrović.

Udruženje kako je naglašeno, nije rezervisano samo za mlade, nego za sve one koji kroz aktivizam žele pomoći zajednici u kojoj žive, a planirana je bar jednom mjesečno konkretna aktivnost članova ovog udruženja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!