RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Građani nisu zadovoljni godinom na izmaku

Većina građana Brčko distrikta proteklu godinu ocjenjuje kao veoma lošu, dok je za neke bila prosječna. Rijetki su oni koji su za ovu godinu rekli da je bila uspješna i s pozitivnim ishodom.

Vrijeme brzo teče, godine prolaze, a građani BiH, pa tako i Brčko Distrika na ulasku u novu godinu žele osim zdravlja, ljubavi i sreće, da im život konačno postane bolji.

Posredstvom loše ekonomske situacije i teškog života danas, građani su generalno nezadovoljni situacijom u Distriktu te ističu kako se nadaju promjenama. Nemaju baš mnogo riječi hvale za proteklu godinu. Ističu kako uglavnom nisu zadovoljni proteklom godinom te kako su im se pored rijetkih pozitivnih stvari dogodile mnoge negativne.

Iako nisu optimistični, građani od Nove godine ipak očekuju promjene po pitanju vlasti. Posebno su se osvrnuli na otvaranje novih radnih mjesta, pogotovo za mlade, te na odljev mozgova i odlazak stanovništva u inozemstvo. Iskazali su svoje nezadovoljstvo sustavom politike. Iako su neki rekli kako Brčko Distrikt dobro napreduje u odnosu na entitete, ipak smatraju da bi na tome trebalo intenzivnije raditi.

Građani su istaknuli kako bi htjeli da se u novom desetljeću događaju bolje i pozitivnije stvari. Želje građana su prije svega zdravlje, sreća, ljubav i zajedništvo, a najviše su svoje želje usmjerili prema otvaranju novih radnih mjesta i zapošljavanju mladih osoba.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Čestitka JP “Radio Brčko” povodom Nove godine

Radio Brčko

Јевреји вечерас дочекују Рош Хашану – Нову 5781. годину.

Radio Brčko

Za Brčake 2020. jedna od najtežih godina dosad

Admir Kadrić