RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Gradonačelnik Kadrić organizirao prijem za učenike generacije srednjih škola

Učenici generacije srednjih škola 2020. / 2021. godina s područja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Mihaela Gajić iz JU Gimnazije „Vaso Pelagić“, Aleksandra Vuković iz JU Poljoprivredne i medicinske škole, Tamara Malinović iz Ekonomske škole i Armin Karalić iz JU Tehničke škole danas su prisustvovali prijemu u Gradskoj vijećnici kod gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića.

Gradonačelnik je pohvalio najbolje srednjoškolce Distrikta i čestitao im na ostvarenom značajnom uspjehu.

„Nikada ni u čemu nije bilo lako biti prvi i najbolji, pogotovo biti najbolji u znanju i promociji pozitivnih vrijednosti. Oni su kao učenici generacije pokazali kako uporni i vrijedni ostvaruju svoje snove i da se odricanje i uloženi napori isplate. Nadam se kako će svojim primjerom utjecati i na druge slijediti te staze”, kazao je Kadrić.

Učenici su Gradonačelniku zahvalili na prijemu i obećali kako će se potruditi da u svom daljem školovanju nastave s ostvarivanjem pozitivnih rezultata i budu primjer zajednici i budućim mlađim generacijama.

Nakon razgovora, Gradonačelnik je učenicima uručio i prigodne poklone.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ambasador Kraljevine Norveške u BiH boravio u prvoj službenoj posjeti Distriktu

Radio Brčko

Затражен једномјесечни притвор за градоначелника Зенице Фуада Касумовића

Radio Brčko

Градоначелник посјетио фирму за производњу модуларних и монтажних објеката „Либертy Гроуп“ Брчко

Radio Brčko