Brčko

Brčko: Gradonačelnik Siniša Milić uputio telegram saučešća porodici Jovice Savića

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić uputio je telegram saučešća porodici Jovice Savića, koji je nakon kraće bolesti preminuo u 67. godini, naglasivši da njegova smrt predstavlja strašan udarac i nenadoknadiv gubitak.

“Njegov društveni angažman, energija sa kojom je učestvovao u traženju rješenja za izgradnju boljeg života svih stanovnika Brčkog u poslijertanoj izgradnji, najprije kao poslanika u prelaznoj Skupštini Brčko distrikta BiH, a kasnije kao aktiviste u mjesnoj zajednici Donji Brezik, ostaće upamćeni u ovoj lokalnoj zajednici”, istakao je Milić.

Iako na veoma odgovornoj vojnoj dužnosti, naveo je Milić, Jovica je i najtragičniji period u novijoj istoriji ovih prostora, građanski rat u BiH, prošao neukaljana obraza o čemu svjedoče njegova brojna prijateljstva među pripadnicima svih naroda u Brčkom, a i znatno šire.

Milić je naglasio da Jovicu Savića nije napuštao sportski entuzijazam do posljednjeg dana, te da je i kao sportski radnik pružio nemjerljiv doprinos afirmaciji Brčko distrikta.

“Svako ode kad bude zaboravljen. Ubijeđen sam da će Jovica živjeti u našim sjećanjima i pričama. To je najmanje što mi možemo da učinimo”, naglasio je Milić, uputivši saučešće porodici u ime Vlade Brčko distrikta i lično ime.

U Brčkom je noćas u 67. godini, nakon kraće bolesti, preminuo Jovica Savić, bivši komandant Drugog pješadijskog bataljona Prve posavske brigade, poslanik u prelaznoj Skupštini Brčko distrikta BiH i ugledni sportski radnik.

Jovica Savić biće sahranjen u nedjelju, 9. avgusta u 14.30 časova na groblju Šumari u Brčkom, a u 11.00 časova biće održana komemoracija u brčanskom Domu kulture.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button