Brčko

Brčko: Nema više tzv. Ugovora o djelu bez sprovedene procedure

Članovi Vlade Brčko distrikta su, na danas održanom nastavku redovne sjednice, usvojili izmjene Pravilnika o radu kojima je predviđeno da od početka naredne godine više neće moći biti angažovana lica po osnovu  ugovora o povremenim i privremenim poslovima odnosno po tzv. Ugovoru o djelu bez predhodno sprovedene  procedure.

„Ova procedura je sada detaljno propisana i osim daleko veće transparentnosti, ona predviđa da prije potpisivanja ugovora bude raspisan javni poziv sa jasnim kriterijumima, bodovanjem kandidata i na kraju izborom onih koji su najuspješniji“, istakao je gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić.

Vlada je takođe donijela zaključak, a na prijedlog Odjeljenja za javne poslove da kontakt tačka za budući novi most preko rijeke Save sa graničnim prelazom između Brčkog i Gunje bude ili u Goricama na zavšetku obilaznice ili u Gredicama na početku ove putne saobraćajnice.

Siniša Milić

U nastavku sjednice Vlade koji treba uslijediti naredne sedmice konačno bi trebao biti usvojen i Pravilnik o podsticaju poljoprivredne proizvodnje u Brčko distriktu

U ponedjeljak sedmog septembra počinje nova školska godina za učenike osnovnih i srednjih škola na području Brčko distrikta.

Senad Osmanović

„Nastava će se u novoj školskoj godini izvoditi u školskim objektima uz poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka koje su ranije usvojene od strane Kriznog štaba, a kako bi se što više smanjila ugroženost učenika“, istakao je danas Senad Osmanović, šef Odjeljenja za obrazovanje.

Sa početkom nove školske godine u Brčko distriktu, počet će i odvijanje školskog prevoza.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button