RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Gradska knjižnica obilježila Svjetski dan dječje knjige

Gradska knjižnica Brčko distrikta danas je organizirala radionicu za predškolarce povodom 2. travnja, Svjetskog dana dječje knjige i rođendana slavnog danskog pisca bajki Hansa Christiana Andersena.

Rukovoditeljica Gradske knjižnice Jasna Maglov izjavila je da su zbog raspusta ove godine pozvali djecu iz vrtića, kako bi kroz crtanje i pripovijedanje naratora, u ulozi njihovih odgajatelja i djelatnika knjižnice, djeci približili knjigu, ali i doživljaj dolaska i boravka u čitaonici.

Merjem, Kenan, Asja i ostali Selimovićevi „mali ljudi“ danas su crtali likove iz najdražih bajki, a njihovi radovi će, kako je Maglov kazala, biti postavljeni na jednoj od narednih izložbi.

Knjižni fond Gradske knjižnice prati suvremene naslove pisaca za djecu (Uroš Petrović, Sanja Pilić, Zejći Hasić), ali i naslove najpoznatijih klasika.

Protekle godine u našoj knjižnici bilo je učlanjeno preko 4.500 ljubitelja pisane riječi, od kojih oko 1.700 djece.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Druženje brčanskih osnovaca i pisca za djecu Vladimira Bakarića

Radio Brčko

Брчаци воле добру књигу!

Миљана Ђурђевић

Brčko: Završena prva radionica pod nazivom „Mala škola čitanja“

Gorana Antić