RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Završena prva radionica pod nazivom „Mala škola čitanja“

U sklopu manifestacije „Brčansko ljeto-Savski cvijet 2022“ jučer je u našem gradu završena prva radionica pod nazivom „Mala škola čitanja“ koja je za cilj imala popularizaciju čitanja knjiga kod najmlađih.

Polaznici ovogodišnje „Male škole čitanja“ imali su priliku da u Gradskoj knjižnici uz stručnu pomoć i asistenciju lakše savladaju vještine čitanja.

Ravnateljica Gradske knjižnice, Lejla Hogić navela je da je ovu školu pohađalo 20 polaznika uzrasta od šest do 10 godina podjeljenih u dvije grupe.

„Prvu grupu su pohađala djeca koja još ne znaju čitati, dok su u drugoj grupi bila djeca koja imaju poteškoća sa čitanjem“, istaknula  je Hogić.

Prema riječima ravnateljice Gradske knjižnice ova škola se pokazala vrlo uspješnom i kao jako dobra ideja, te je navela da su izuzetno zadovoljni odzivom, budući da je po prvi put u Brčkom ovakva radionica organizirana.

Zbog dobrog prijema, kako kod samih polaznika tako i kod roditelja, iz Gradske knjižnice Distrikta poručuju da će nastaviti s realiziranjem ove škole i narednih mjeseci.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Američkom kutku Brčko distrikta BiH u toku radionice socijalnih vještina

Emina Osmić-Hajdarević

Brčko: Američki kutak i ove godine organizira brojne aktivnosti

Suvad Alagić

Brčko: Promovisana knjiga “Sevdah” Damira Imamovića

Mirsad Arnautović