BrčkoStranačke aktivnosti

Brčko: HDZ 1990 podržava Tužiteljstvo i Policiju u borbi protiv kriminala i korupcije

Ovim putom želimo javno dati potporu Tužiteljstvu i Policiji Brčko distrikta BiH u aktivnostima koje provode na prostoru Brčko distrikta BiH, a vezani su za borbu protiv kriminala i korupcije čiji su nositelji u najvišim organima vlasti.

Korupcija postoji i stalna je u svim etapama razvoja društva, a u suvremenom društvu postala je sofistciranija i umreženija.

U Brčko distriktu BiH osnovana su mnoga tijela, povjerenstva, napisane strategije, akcijski planovi, deklaracije o borbi protiv te ugroze, ali se do sada ta borba svodila samo na politiku lažnih obećanja radi pridobivanja glasova građana uoči izbora.

Ovim potezima Tužiteljstvo i Policija Brčko distrikta BiH dokazuju da se mogu oduprijeti snažnom zagrljaju korumpiranih i instant političara koji su umislili da su gospodari života i svih društvenih procesa u Brčkom.

Na kraju ćemo reći da je korupcija stalna ugroza kojoj se svako malo mora ”odsjeći glava”, u suprotnom će nas onemogućiti u transformaciji društva i države i biti ćemo stalno u tranziciji.                                                         

Organizacija HDZ 1990 Brčko distrikta BiH

Ivan Klarić

 Napomena: „Radio Brčko“ se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji 

Povezani članci

Back to top button