RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: HKD “Napredak” ove godine će organizirati niz manifestacija

Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ podružnica Brčko distrikt tijekom ove godine planira organizirati niz manifestacija s akcentom uključivanja što većeg broja mladih i djece iz osnovnih škola.

Novi predsjednik HKD „Napredak“ Mirko Mečić kazao je kako je prva manifestacija tradicionalno obilježavanje „Pokladnih maškara“ koji se već godinama održava u našem gradu.

„Na pokladni utorak, 13. veljače u domu Napretka s početkom u 11 sati okupit će se maskirana djeca iz osnovnih škola s područja Brčko distrikta te će u povorci prošetati do gradske Vijećnice, a po povratku u Napredak bit će upriličena priredba koju su učenici pripremili, te osvježenje i neizostavne krafne“, dodao je Mečić.

Sljedeća aktivnost će se organizirat u okviru obilježavanja Dana Distrikta, 13. ožujka u Napretkovom domu gdje će se održati koncert duhovne i svjetovne glazbe, a potom niz aktivnosti povodom nadolazećeg Uskrsa.

„Budući da za Uskrs dolazi veliki broj ljudi koji su na privremenom radu u inozemstvu, planiramo organizirati „Druge susrete Hrvata“, kako bi nam to postala tradicija, budući da su se ovakvi susreti, koji su održani krajem prošle godine pokazali kao odlična prilika za suradnju i druženje s ljudima koji trenutno ne žive na području Distrikta“, istaknuo je Mečić.

Prema njegovim riječima osim brojnih manifestacija, primarni cilj je na obnavljanju knjižnice koju planiraju opremiti s većim brojem knjiga hrvatskih autora, kako bi djeca imala dostupne lektire koje su im obvezne tijekom školovanja i slikovnice za one najmlađe.

Ono što je predsjednik HKD „Napredak“ Mirko Mečić istaknuo jeste i pokretanje sekcije mladih do 18 godina s kojima će u narednom razdoblju organizirati brojne radionice te je ovim putem pozvao sve mlade s područja Brčko distrikta da se uključe u ovu sekciju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.