RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Inspektorat najavio pojačan angažman Urbanističko-građevinske inspekcije

U ljetnom razdoblju je povećana aktivnost građevinskih firmi, a samim time i broj izlazaka na teren Urbanističko-građevinske inspekcije i Inspekcije rada koji nadziru njihovo djelovanje.

Šef Inspektorata Brčko distrikta Damir Bulčević rekao je kako Inspektorat nadgleda rad investitora i izvođača, a da posebno vode računa o zaštiti građevinskih radnika na terenu. Istaknuo je kako se zaštita radnika na radu u velikoj mjeri poštuje, te kako nije bilo većih odstupanja od zakona.

„U predstojećem razdoblju bit će pojačan angažman Urbanističko-građevinske inspekcije i samim tim ćemo uvidjeti poštuju li se propisane zakonske mjere koje se trebaju poštovati u ovom sektoru“, kazao je Bulčević.

Damir Bulčević

Ukoliko se pojedini gospodarski subjekti ne budu pridržavali propisanih zakonskih akata i ne budu poštovali rješenja Inspektorata, za njih su propisane novčane kazne u iznosu od 1.000 do 10.000 KM.

Bulčević je dodao kako inspektori brčanskog Inspektorata rade u veoma otežanim uvjetima i kako nemaju adekvatnu zaštitnu opremu prilikom izlaska na teren. Uz to je spomenuo i problem nedostatka adekvatnih prostorija za rad Inspektorata.

„Unazad 10 do 15 godina traje naša potraga za novim adekvatnim prostorom u koji bi bio smješten Inspektorat Brčko distrikta BiH. Trebali smo dobiti staru zgradu Policije, no i ta odluka je izmjenjena“, kaže Bulčević.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Registrirano 78 povreda radnika na radu

Gorana Antić

Inspektorat Brčko distrikta nadzirat će rad gospodarskih subjekata kojima je dozvoljen rad

Sandra Živković

Inspektorat Brčko distrikta u prošloj godini izdao 279 prekršajnih naloga u iznosu od 83.190 KM

Suvad Alagić