RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Inspektorat najavio pojačanu kontrolu nošenja maski na otvorenom

Inspektorat Brčko distrikta BiH najavio je u predstojećem razdoblju kontroliranje poštivanja propisanih epidemioloških mjera na otvorenom prostoru, odnosno nošenja maski i održavanja fizičke distance. Glavni inspektor brčanskog Inspektorata Zoran Gajić rekao je kako se ove mjere poštuju u oko 60-70 posto slučajeva, što je značajno povećanje u odnosu na prethodno razdoblje.

„Nadam se da će građani ići u tom smjeru da zaštite svoje zdravlje, a ne da se plaše naših kazni. Očekujemo da poštuju mjere i da se zajedno izborimo s koronavirusom“, dodao je Gajić.

Prema novom Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, propisane kazne za nenošenje maski iznosi 100 KM, a ukoliko se kazna plati u roku tri dana, plaća se 50 posto iznosa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanski Inspektorat u kontroli domova za stare i nemoćne osobe

Sandra Živković

Inspektorat Brčko distrikta BiH od idućeg mjeseca na novoj lokaciji

Sandra Živković

Инспекторат дистрикта: Епидемиолошке мјере се углавном поштују

Миљана Ђурђевић