Brčko

Brčko: Inspektori pojačano kontolišu poštivanje epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima

Inspektori brčanskog Inspektorata u proteklih sedam dana su vršili intezivne kontrole poštovanja naredbi i mjera koje je donio Krizni štab, a u cilju sprečavanja širenja pandemije koronavirusa na području Distrikta.

Inspektori brčanskog Inspektorata u saradnji sa Policijom Brčko distrikta su u proteklih sedam dana izvršili 76 kontrola poslovnih subjekata u kojima je uglavnom utvrđeno nepropisno nošenje zaštitne maske od strane radnika zaposlenih u ugostiteljstvu.

„Zbog utvrđenih nepravilnosti prilikom navedenih kontrola izdato je 14 prekršajnih naloga za ugostiteljske radnike i sedam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv ugostiteljskih subjekata“ istakao je Zoran Gajić, glavni inspektor brčanskog Inspektorata.

Gajić je kazao da vjeruje da je trenutno drastično povećanje broja oboljenih u Brčko distriktu na dnevnom nivou posljedica neodgovornog ponašanja građana od prije dvadesetak dana kada su epidemiološke mjere bile blaže, radno vrijeme ugostiteljskih objekata duže te su bile organizovane i proslave osmog marta i druga slavlja.

On je dodao da je nakon posljednjih kontrola vidljivo da se epidemiološke mjere znatno bolje poštuju u javnom prevozu te da bi raniji odlazak učenika na proljetni raspust trebao doprinijeti smanjenju broja pozitivnih na koronavirus u Brčko distriktu .

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button