Brčko

Brčko: Ispostava usluge Javne kuhinje trebala bi početi 20. januara

Okvirni sporazum za uslugu Javne kuhinje u Brčko distriktu BiH za ovu godinu, potpisan je 4. januara tako da se očekuje da ispostava ove usluge, od strane ponuđača koji je prošao na tenderu, započne 20. januara tekuće godine, potvrdila je šef Pododjela za socijalnu zaštitu brčanske Vlade Nataša Stevanović.

„Organizovana prehrana kao pravo je jedno od prava iz sistema socijalne zaštite na koje se aplicira, odnosno podnosi zahtjev i shodno utvrđenosti uslova koji su zakonom propisani se neko i uvodi u to pravo“, dodala je Stevanović.

Kako je naglasila, bilo je oko 190 zahtjeva, a na korištenju ove usluge, odnosno jednog toplog obroka dnevno, u 2021. godini će biti 180 korisnika.

Za ove svrhe na godišnjem nivou, od 2005. godine kada se počelo sa ovom uslugom, kako je dodala Stevanović, iz budžeta izdvajaju se ista sredstva, negdje oko 300.000 maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!