Brčko

Brčko: Javljanje nezaposlenih osoba na Zavod za zapošljavanje teče bez problema

Kako je, kao i većini institucija, Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta bio ograničen rad, tako u razdoblju od 13. ožujka do 31. svibnja nezaposlene osobe nisu imale obvezu redovnog javljanja na evidenciju.

Kako bi se procesi evidencije vratili normalnom tijeku, Zavod je nezaposlene osobe putem mrežnih stranica obavjestio o rasporedu i načinu javljanja, a koji je započeo 01. lipnja, a trajat će do 31. srpnja. U navedenom razdoblju nezaposlene osobe za prijavu su raspoređene prema terminima i prema prvom slovu prezimena, uz dopušteno vrijeme kašnjenja od deset dana.

Ognjenka Spasojević, šefica službe za poslodavce u Zavodu istaknula kako se do sada sve odvija kako je i predviđeno.

„Zavod za zapošljavanje putem mrežnih stranica obavještava lica o rasporedu javljanja te apelira na to da se građani rasporede i da se ne dolazi u ranim jutarnjim satima kada je velika gužva. Ovaj proces koji privodimo kraju za petnaest dana zasad je protekao bez problema. Sva nezaposlena lica nose maske i ljudi su to veoma dobro prihvatili i zbog svoje bezbjednosti i bezbjednosti svih nas koji se u tom momentu nalazimo u blizini“, rekla je Spasojevićeva.

Dodala je kako su se nezaposlene osobe kojima nisu bili istekli rokovi javljanja u razdoblju ograničavanja rada zbog pandemije javljali normalno po kartonu kako im je zakazano javljanje.

Spasojevićeva je naglasila kako je završila školska godina te kako su se i svršeni srednjoškolci započeli s prijavama na Zavod za zapošljavanje. Dodala je kako ih se oko 30 posto odmah pri završetku školovanja prijavi na evidenciju.

„To je onaj procenat mladih koji odluči da zasada neće nastaviti neko dalje školovanje ili su jednostavno odlučili bukvalno da će da se bave time što su završili“, kaže Spasojevićeva.

Redovni rok za javljanje na Zavod za sve osobe kojima je bilo onemogućeno javljanje od ožujka do svibnja, traje još dva tjedna, a Spasojević je apelirala na sve građane da prate propisani raspored i da poštuju propisane epidemiološke mjere kako bi se održala propisana distanca i izbjegle nepotrebne gužve.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Tagovi

Povezani članci

Back to top button
Close