Brčko

U toku uplate novca za bajramske kurbane u Merhametu Brčko

Ibrišimović je apelovao na one naše sugrađane koji su u mogućnosti, da obave uplate za kurbane i na taj način izvrše jednu od islamskih obaveza

Udruženje građana Bošnjaka „Merhamet“ Brčko distrikt BiH, sa sjedištem na Okrajcima- Gornji Rahić, u svojim prosotorijama ovih dana prima uplate za kurbane koji će najsiromašnijim katerorijama građana biti podijeljeni u dane predstojećeg Kurban bajrama.

Mustafa Ibrišimović, predsjednik brčanskog i Merhameta u Bosni i Hercegovini kazao je da jedna uplata za ovogodišnji kurban od kvalitetnog junećeg mesa iznosi 280 KM, a kurbane će dobiti oko 600 naših sugrađana u stanju socijalne potrebe.

Mustafa Ibrišimović

On je rekao da je cijena kurbana na nivou prošlogodišnje a odziv donatora za bajramske kurbane vrlo dobar.

Budući korisnici kurbana zahvalili su se Mehametu na ovoj plemenitoj i humanoj aktivnosti koja pomaže naše siromašnije građane.

Kurbane će dijeliti povjerenici Merhameta putem brčanskih mjesnih zajednica.

Ibrišimović je apelovao na one naše sugrađane koji su u mogućnosti, da obave uplate za kurbane i na taj način izvrše jednu od islamskih obaveza.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
Close