RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Karnevalska povorka defilirala kroz grad

Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” Brčko distrikta danas je u suradnji s brčanskim osnovnim školama (Bijela, Brčko, Ulice, Zovik, Poljaci, Skakava) organiziralo karnevalsku zabavu, koja se svake godine održava na Pokladni utorak, dan prije početka korizme.

Program je počeo okupljanjem u Napretkovom domu, potom defileom kroz grad. Najveću pozornost privukle su Rubikove kocke, paunovi, čarobnjaci i klaunovi.

Predsjednik “Napretka” Mirko Jozić ukazao je na značaj ovog dana, podsjetivši da je to dan kada možemo staviti maske i biti ono što jesmo.

“Najbolje bi bilo da ljudi smognu snage da se makar na čas opuste i da budu prema sebi iskreni”, poručio je Jozić.

Druženje mališana, nastavnika, roditelja i gostiju nastavljeno je u Napretkovm domu uz kulturno-zabavni program i darivanje djece.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U Desetoj osnovnoj školi u Bijeloj upriličen “Susret pjesnika s učenicima”

Sandra Živković

Uskršnji prijem u brčanskom “Napretku”

Admir Kadrić

Brčko: Održana izložba “Sto godina od velikog rata” Ataha Mahića

Radio Brčko