Brčko

Brčko: Kazne za bacanje petardi od 100 do 1.000 KM

Iako su kazne za upotrebu petardi na prostoru Brčko Distrikta od 100 do 1.000 KM, te Policija Brčko Distrikta kroz rad sa djecom u školama i sa građanima, stalno apeluje na sve, a naročito na mlade, da se suzdrže od upotrebe pirotehničkih sredstava na javnim mjestima, svjedoci smo da je za vrijeme praznika i dalje kod nas izražena intenzivna upotreba petardi.

Dr. Halid Emkić, šef Operacijsko- komunikacijskog centra brčanske Policije kazao je da su policijski službenici već ranije poduzeli preventivne radnje kroz projekat „Rad policije u zajedinici“ koji se realizuje kroz brčanske škole i mjesne zajednice.

Halid Emkić

Emkić je i ovim putem apelovao na sve da se suzdrže od upotrebe petardi i drugih pirotehničkih sredstava za vrijeme praznika, a ako to već da rade, onda neka ih koriste u manjim količinama i kontrolisanim uvjetima.

Građani listom iznose javno neslaganje sa ovom negativnom društvenom pojavom, jer uporeba petardi izaziva stres i nelagodu kod ljudi svih uzrasta, ali i kod životinja, a pogotovo je opasna ako dođe do fizičkih ozljeda.

Bolje spriječiti nego liječiti, kaže naša stara mudrost, ali za slučaj nužde Emkić je još kazao da građani, kad su pitanju petarde i druga pirotehnička sredstva koja ih uznemiravaju ili na bilo koji drugi način ometaju, mogu pozvati i broj 122.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button