Brčko

Brčko: Kroz rebalans budžeta pacijentska udruženja traže poseban status

Predstojeći, drugi rebalans brčanskog budžeta, odnosno javna rasprava zakazana naredne srijede veoma je važna i za sva pacijentska udruženja u Distriktu.

„Ovu raspravu ćemo iskoristiti kako bi još jednom ukazali na činjenicu da nismo prepoznati kao udruženja od posebnog značaja i time nam je onemogućeno direktno budžetsko finasiranje redovnih režijskih troškova, primjerice telefona ili električne energije, što je neophodno za naš svakodnev rad. Stoga će većina pacijentskih udruženja zajednički načiniti amandman čija je suština da se svakom od udruženja obezbijedi grant u visini godišnjih režijskih troškova, jer to našim angažovanjem i radom zasigurno zaslužujemo“, rekao je u ime pacijentskih udruženja, predsjednik udruženja „Bubreg“ Hadžib Karamujić.

Inače, kako je dogovoreno, osim udruženja „Bubreg“ navedeni zahtjev, odnosno amandman zajednički će potpisati brčanska udruženja: “Beba više”, “Brčansko srce”, “Život sa celijakijom”, “Udruženje distrofičara”, te “Udruženje oboljelih od multiple skleroze Brčko Distrikt BiH”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!