Brčko

Брчко: Пацијентска удружења негодују због информација о смјени директора Фонда

Представници Уније пацијентских удружења у Брчком данас су негодовали због информације да се спрема смјена директора Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта Миодрага Тодоровића.

„Желимо истаћи да ми не штитимо име господина Тодоровића него позицију свих људи са којима имамо дугогодишњу добру сарадњу”, истакао је на конференцији за новинаре Жељко Лазаревић, један од представника Уније пацијентских удружења и додао да су представници Уније дошли до информације да се спрема смјена директора Фонда, господина Миодрага Тодоровића, као и представника менаџмента других јавних институција који немају доказиву кривичну радњу или кршење било какве друге норме осим политичког реваншизма у нашем граду.

Овом приликом, поред изражавања нашег негодовања желимо истаћи да ми не штитимо име господина Тодоровића него позицију свих људи са којима имамо дугогодишњу добру сарадњу, рeкао је Лазаревић и истакaо:

„Имамо сазнања да се на чланове управних одбора врше политички притисци, те да је позиција директора Фонда већ додијељена некој политичкој опцији гдје се не води рачуна о чињеници да је директор Фонда на законит начин изабран на ту позицију, конкурсном процедуром. Као што смо у неколико наврата наглашавали са менаџментом Фонда, доласком господина Тодоровића ми имамо одличну сарадњу. Већина чланица Уније имају потписане меморандуме о сарадњи са институцијом на чијем челу налази Тодоровић и он је први човјек на позицији директора који је отворио врата према пацијентима, ослушкивао наше проблеме и прилагођавао се потребама пацијената“, појаснио је Лазаревић и запитао се, уколико су информације које они имају тачне, шта ће Канцеларија за борбу против корупције када се спроводи директна политичка смјена и политичко запошљавање на штету свих грађана дистрикта?

У Унији се надају да до најављене смјене неће доћи, јер ће, у супротном, као најосјетљивије категорије друштва изаћи jавно и организовано како би спријечили овакве појаве које вријеђају достојанство и здрав разум, а то је једино што је овим људима остало.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!