RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Lopovi iz traktora izvukli i odnijeli oko 400 litara “dizel” goriva

U izvještajnom periodu Policija je zaprimila jednu prijavu krivičnog djela, gdje se dana 14.12.2018 godine oko 07,15 sati Policiji obratio građanin Brčkog, radnik firme iz Čelića, i prijavio da je od strane nepoznatog lica ili više njih, iz traktora vlasništvo navedene firme otuđeno oko 300 do 400 litara pogonskog goriva dizel. Po prijavi su postupili policijski službenici koji su izašli na lice mjesta i obavili uviđaj, kojim je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo “Krađa” iz člana 280 stav 2 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. S obzirom na navedeno Policijski službenici preduzimaju ranje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela i pronalaska otuđenog goriva.

JAVNI RED I MIR:

– Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu pripadnici Policije izvršili su uviđaj u dvije saobraćajne nezgode. U ovim saobraćajnim nezgodama tri lica su zadobila lake tjelesne povrede, a zabilježena je i materijalna šteta nastala na vozilima.

 – Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili sedamnaest vozača i vozila, gdje je kod deset vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u pet slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u dva slučaja utvrđeno da su vozači upravljali vozilima kojima je istekla važnost registracije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Privremena obustava i zabrana saobraćaja dana 29.06.2019. godine

Radio Brčko

Brčko: Praznici proslavljeni bez većih problema

Mirsad Arnautović

Brčko: Policija apeluje na veću opreznost vozača i pješaka

Sanita Jerković Ibrahimović