RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Policija BD: Obustava saobraćaja povodom “Vidovdanske trke”

Na osnovu zakonskih ovlaštenja, a u povodu održavanja sportske manifestacije na cesti, (trdicionalna „Vidovdanska trka 2019“), uz pismenu saglasnost Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, Policija Brčko distrikta BiH donijela je Rješenje kojim se odobrava obustavljanje saobraćaja u gradu Brčko, dana 22.06.2019. godine, u vremenu od 18,00 – 21,00 sat, ulicama gdje se odvija trka.

Navedenog dana, u vremenu obustave saobraćaja, kao alternativni putni pravac za saobraćaj  na putu Bijeljina-Brčko i Brčko-Bijeljina, u oba smjera, će se odvijati od AD „Bosnaplod“ Brčko, putnom komunikacijom koja prolazi kroz JP „Luka“ Brčko –  carinskim terminalom do graničnog prelaza „Most“ i do zgrade Privredne banke Sarajevo u naselju „Kolobara“.

Preusmjeravanje, obustava i regulisanje saobraćaja će biti vršeno uz upute i regulisanje od strane organizatora trke i pripadnika Policije Brčko distrikta BiH.

Obzirom da je došlo do izmjene trase trke u odnosu na prethodne godine, posebno ističemo da će se vršiti potpuna obustava saobraćaja na saobraćajnicama u užem dijelu grada, te da će dolaziti i do potpune obustave saobraćaja na regionalnim putevima, kao i na magistralnom putu M14.1 Lončari-Brčko-Bijeljina.

Ovim putem sugerišemo svim građanima-učesnicima u saobraćaju, da svoje aktivnosti, odnosno vožnju vozila u gradu, prilagode navedenom vremenu i obustavama, te da se pridržavaju uputa organizatora i pripadnika Policije, kako ne bi dolazilo do nepotrebnih gužvi i zastoja u saobraćaju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Šef Policije Brčko distrikta održao sastanak s rezidentnom koordinatoricom UN-a u BiH

Radio Brčko

Beživotno tijelo Vedrane Damjanović iz Brčkog pronađeno u Sremskoj Mitrovici

Radio Brčko

Brčko: I tokom nadolazećih praznika pojačane policijske kontrole

Sanita Jerković Ibrahimović