Brčko

Brčko: Manja zainteresiranost građana za cijepljenje protiv koronavirusa

Cijepljenje stanovnika Brčko distrikta u Omladinskom centru, gdje cjepiva kompanija „Astra Zeneca“ i „Pfizer“ dnevno primi 80 do 100 osoba, protiče prema planu cijepljenja i bez ikakvih problema, potvrdio je za „Radio Brčko“ doktor medicine Goran Jovanović.

On je istaknuo kako su zbog visokih dnevnih temperatura skratili radno vrijeme centra za cijepljenje, koji sada radi od 07:30 do 11:30 sati.

Prema podacima Crvenog križa u posljednje vrijeme je pala zainteresiranost građana za cijepljenje, no, ističu, situacija nije zabrinjavajuća.

„Broj prijava za cijepljenje protiv koronavirusa je u posljednje vrijeme dosta pao i vjerojatno će i u budućnosti cijepljenje ići ovim nekim manjim tempom, što je sasvim u redu, dok ljudi ne budu sigurniji i ne odluče se samostalno na cijepljenje“, kaže Denis Šehanović, tajnik Crvenog križa BD BIH.

Do sada je za cijepljenje prijavljeno ukupno oko 12.500 Brčaka, dok ih je prvom dozom cijepljeno oko 6.600, a drugom oko 5.100.

Na sljedećoj fotografiji može se vidjeti statistika pristiglih cjepiva i cijepljenih građana po dobnoj skupini i vrsti cijepiva koju su primili, zaključno s 08.07.2021. godine. Izvor: Crveni križ Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button