RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Mještani Brke uskoro će biti spojeni na gradski vodovod

Nakon izrade potrebne dokumentacije i ispunjenja svih dugih zakonskih procedura, danas je između vladinog Odjela za komunalne poslove i izvođača radova potpisan ugovor o kvalitetnom i dugoročnom snabdijevanju vodom mještana MZ Brka sa gradskog vodovoda.

Šef Odjela za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta Majazudin Vehabović u izjavi za Radio Brčko naglasio je da će se osim realizacije projekta dugoročnog snabdijevanja Brke vodom, dobiti i uštede u pitkoj vodi sa kojom su se do sada snabdijevala domaćinstva Brke sa izvorišta Štrepci. Dužina trase novog vodovoda do Brke je oko 1.500 metara, a vrijednost investicije je oko 350.000 KM. Do uvođenja izvođača u posao treba da prođe određen broj dana i ovaj projekat će biti završen u najkraćem mogućem roku.

Majazudin Vehabović

„Odjel za komunalne poslove za ovu godinu pripremio je veliki broj projekata i novčana sredstva za nove korisnike na postojećem gradskom vodovodu i izgradnju kanalizacione mreže, koje je nemoguće sve pobrojati u nekoliko rečenica”, kazao je Vehabović i izdvojio – skoro snabdijevanje vodom MZ Rašljani, MZ Vučilovac, potez hotel „Evropa“ – Plazulje u duljini oko 1,5 km, kanalizaciju u MZ Gornji Zovik, snabdijevanje MZ Gorice vodom i druge.

Za ove radove finansije se obezbjeđuju iz Budžeta Brčko distrikta, a svi pobrojani projekti na terenu bi trebali biti realizirani tokom ove kalendarske godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Ove godine za vodovodnu mrežu u Grbavici blizu pola milijuna maraka

Radio Brčko

Брчко: МЗ Доњи Брезик тражи да надлежност над локалним водоводом пређе у руке града

Vladimir Matijević

Брчко данас без воде

Дејана Крстић